2021-02-19

Signum tar in Anders Nyström som styrelseordförande – och rekryterar nyckelpersoner

Signum Fastigheter fortsätter att växa, nu med Anders Nyström som styrelseordförande. Samtidigt tillsätter bolaget två nya tjänster, och rekryterar Ebba Bellander och Salim Karadja från Tobin Properties respektive Bonava.

 

Bostadsutvecklaren Signum Fastigheter har sedan lanseringen 2014 tagit allt större mark. Signum utvecklar rad-, kedje- och flerfamiljshus som utgår från kundens plånbok, utan att tappa fokus på design och arkitektur. En förutsättning för det är att bolaget själva äger hela produktionskedjan – från byggrätter och produktutveckling, via egen husfabrik, till försäljning och förvaltning. Just nu har man pågående projekt i Eskilstuna, Karlstad och Nynäshamn, men även på huvudkontoret är Signum inne i en expansiv fas. Nu står det klart att den tidigare VD:n för Savills i Sverige, Anders Nyström blir ny styrelseordförande.

– Vi är väldigt glada att ha Anders med oss på vår fortsatta resa i att vidareutveckla vår affärsmodell, där vi genom att ha kontroll över hela värdekedjan kan bygga bostäder av hög kvalitet och designnivå till ett rimligt pris och vara den enklaste vägen till boendet våra kunder drömmer om. Anders erfarenhet och kompetens blir ett värdefullt komplement i vårt fortsatta arbete, säger Hanna Kucera Wengelin, VD Signum Fastigheter.

Samtidigt fortsätter Signum att rekrytera, och tillsätter nu ytterligare två tjänster: Salim Karadja tillträder som inköpschef och Ebba Bellander som kundansvarig. Salim har bakgrund på Bonava och Blooc, och kommer senast från en roll som strategisk inköpare på Bonava Group. Ebba har bakgrund på Tobin/Klövern där hon arbetat sedan 2015, senast i rollen som projektansvarig för försäljning och kundrelationer.

– Vi utmanar branschen på flera sätt och konstaterar samtidigt att vårt sätt att arbeta upplevs spännande och nytänkande även externt, och att vi därför lyckats attrahera talanger som Salim och Ebba. Det är ett väldigt fint betyg, säger Hanna Kucera Wengelin.