2018-10-18

Signum Fastigheter rekryterar kreativa super-duon: Arkitekterna Hanna Kucera Wengelin och Daniel Wengelin från prisade design- och arkitektbyrån Koncept.

Nu fortsätter det spännande lagbygget som pågår i Signum Fastigheters expansion och företaget får ytterligare förstärkning. Hanna Kucera Wengelin, Arkitekt SAR/MSA blir VD för Signum Fastigheter och Daniel Wengelin, Arkitekt SAR/MSA blir CD (Creative director).

 

Hanna och Daniel kommer närmast från Koncept, som är en av Skandinaviens ledande byråer inom affärs och varumärkesstödjande arkitektur och design, med flera välkända och prisbelönta projekt.

 

Hanna och Daniel har en mycket gedigen erfarenhet av bostadsutveckling, och har jobbat med många av de bostadsutvecklare som idag ligger i framkant. Daniel har tidigare varit chefsarkitekt för Oscar Properties och Hanna har även erfarenhet av att utveckla bostadsprodukter för elementproduktion.

 

Utöver bostäder har de båda en bred erfarenhet från retail, hotel, restaurang, kontor samt stadsutveckling. Erfarenheten från dessa segment är något de har stor nytta av när de utvecklar bostadsprodukter på ett nytänkande sätt.

 

Vad är er syn på Signums produkter (småhusserie, designlinjer och kommande flerbostadshus)?

Att Signum har kontroll över hela kedjan från ax till limpa är nyckeln till att vi kommer kunna erbjuda ett stort kundsegment bostadsprodukter som tidigare endast varit tillgängliga för en mindre och mer kapitalstark grupp. Vi är precis i början av att utveckla de flertalet nya produkter vi har i pipen, där flerbostadshuset kommer lanseras inom kort. Målet är att erbjuda Signums kunder ett modernt, smart, tryggt och lustfyllt sätt att köpa ett hem som överträffar deras förväntningar.

 

Vad ska ni bidra med till Signum?

Vi ser fram emot att utveckla företagets organisation, strategi och varumärke till nästa nivå tillsammans med grundarna. Med vår bakgrund kommer vi bidra till Signums mål att ständigt förbättra och utveckla sina produkter med hög designnivå och kvalitet till ett rimligt pris.

 

Varför har ni valt att kliva på Signums resa?

Framför allt grundarnas genuina intresse att producera bostäder på nya sätt, där slutkunden står i fokus. Vi ser stor potential i den resa som Signum precis börjat, och förutsättningarna med grundarnas bakgrund i ICA-världen och på entreprenadsidan, tillsammans med vår erfarenhet.

 

 

 – Det ska bli fantastiskt kul att få jobba ihop med detta nytänkande gäng och utveckla nya produkter för ett segment på bostadsmarknaden där det finns mycket kvar att göra, säger Daniel Wengelin.

 

 

 

SIGNUM FASTIGHETER

Signum Fastigheter är ett privatägt fastighetsbolag med nytänk och passion som drivs av att erbjuda ”Hem med hög kvalitet och design till alla”. Genom att äga hela kedjan i byggprocessen via eget utvecklingsbolag, markbolag, egen husfabrik, byggbolag med över 30 års erfarenhet av kvalitetshus och dessutom ett eget förvaltningsbolag är man unika i sitt slag. Detta gör Signum till en trygg leverantör som har en exceptionell förmåga att bygga hus med hög designfaktor och kvalitet till ett rimligt pris. Signum Fastigheter förser marknaden med värdebeständiga kvalitetsbostäder i trä som håller över tid. Stort personligt engagemang och genuin omsorg om kunden kännetecknar Signum. Signum Fastigheter är bland annat aktuella med projektet Stenby Ängar i Eskilstuna, Å-husen i Trosa och Park 21 i Sollentuna.