Mariefred

Lilla Fågelsången

Plats

Mariefred

Inflyttning

Kommande

Antal rum

3-6 rum

Storlek

65 kvm - 134 kvm

Antal bostäder

-

Status

Kommande

Litet till ytan. Stort i sitt utbud.

Om Lilla Fågelsången hade en låttext skulle den sannolikt handla om grönskande skogar, vågor på sjön och utflykter till skärgården. Takten här i trakten är lugn, men aldrig sömnig. Vandra. Paddla kanot. Strosa i stan. Svinga järnsjuan på Gripsholms Golfbana. Denna hamnstad må vara liten till ytan, men är stort i sitt utbud. Om du önskar byta natur mot kultur finns allt från den kända porträttsamlingen på Gripsholms slott till det något modernare POM Gallery. 

Vill du veta mer? Anmäl ditt intresse.

Snyggt. Smart. Hållbart.

Smartare, snyggare och mer hållbara. Dessa hus tillhör vår nya småhusserie, framtagen tillsammans med prisbelönta arkitekter. Här är allt uppdaterat för att vara lite smartare, snyggare och mer hållbart.

Utvändigt är husen klädda i trä, men hur det ser ut innanför dörren är upp till dig. Välj mellan två designlinjer, där färgval och material är noga utvalt för att matcha din stil i övrigt. Syftet med detta är att du ska slippa ta detaljerade val gällande inredningen.

Husen finns i tre storlekar, 65, 96 och 134 kvm, vilket gör att det finns hem som passar allt från singeln till familjen. Oavsett storlek får du ett hem med smart planlösning, en härlig uteplats och ett energisnålt värmesystem.

Här har landskapsarkitekten Johan Paju skapat en utemiljö som kombinerar design med hållbarhet. Trädgården är utformad för att ta vara på regnvatten och växterna som planteras runt huset blommar vid olika årstider. 

Trivsamt att titta på. Trivsamt att bo i.

Energismarta hem

 

 

 

 

Våra hus förbrukar i genomsnitt ca 5000 Kwh/år. Det är ca 75 % lägre förbrukning än ett äldre hus som ligger på i snitt 20 000 kWh/år vilket innebär 3 333 kr/mån* vid genomsnittlig energikostnad på 2 kr/kWh.

Beräknad energikostnad för en bostad om 65, 96 och 134 kvm vid genomsnittlig energikostnad på 2 kr/kWh.

Storlek          Årsförbrukning        Kostnad/månad

65 kvm          2 737 kWh/år            456 kr/mån*

96 kvm          4 781 kWh/år            797 kr/mån*

134 kvm         5 869 kWh/år           978 kr/mån*

 

*Exklusive nätavgift och elskatt.

 

Att köpa

Bestäm storlek

Det första steget i att köpa ett Signum-hem är att bestämma hur stort du vill bo.

Välj design

Efter det sätter du din prägel. Vi har noggrant valt ut inredningen till dig genom våra två designlinjer, Ton-i-Ton och Kontrast. Det enda du behöver fundera på är om du vill ha dusch eller badkar. Skulle du vara intresserad av en braskamin går det bra att köpa till, husen är förberedda för det.

Flytta in

Snart dags att sätta nyckeln i låset och vrida om. Vi ger dig uppdateringar om ditt nya hem hela vägen fram till inflytt.

Situationsplan

Bostäderna kommer uppföras i tre storlekar: 65 kvm, 96 kvm och 134 kvm, vilket gör att det finns hem som passar allt från nyblivna singlar till stora barnfamiljer.

Nedan finner ni situationsplanen för etapp 1.

Bostadslista etapp 1

HusnummerAntal rumStorlekPrisAvgiftStatusPlanritning
13 rum65 kvm--KommandeLadda ner
23 rum65 kvm--KommandeLadda ner
34 rum96 kvm--KommandeLadda ner
44 rum96 kvm--KommandeLadda ner
54 rum96 kvm--KommandeLadda ner
64 rum96 kvm--KommandeLadda ner
76 rum134 kvm--KommandeLadda ner
86 rum134 kvm--KommandeLadda ner
96 rum134 kvm--KommandeLadda ner
106 rum134 kvm--KommandeLadda ner
116 rum134 kvm--KommandeLadda ner
126 rum134 kvm--KommandeLadda ner
133 rum65 kvm--KommandeLadda ner
143 rum65 kvm--KommandeLadda ner
153 rum65 kvm--KommandeLadda ner
163 rum65 kvm--KommandeLadda ner

Försäljningsprocess

Bokningsavtal

Bokningsavtalet tecknas i ett tidigt skede innan produktionen har påbörjats. Avtalet är mellan dig och Signum. Bokningsavtalet är inte bindande utan en reservation av bostaden tills du kan teckna ett avtal med föreningen. I samband med att bokningsavtalet tecknas erlägger du 10.000kr. Bokningsavgiften är en del av köpeskillingen och avräknas mot förhansavtalet i nästa steg. Om du väljer att inte gå vidare med ditt köp har du rätt att få tillbaka den inbetalade bokningsavgiften.

Förhandsavtal

Förhandsavtalet är det andra avtalet som tecknas och är ett avtal som tecknas mellan dig och bostadsrättsföreningen. Det är ett bindande avtal. I samband med tecknandet av förhandsavtalet erläggs ett förskott om 50 000 med avdrag för den tidigare erlagda bokningsavgiften om 10 000 kr.

Upplåtelseavtal

Upplåtelseavtalet tecknas när den ekonomiska planen har registrerats hos Bolagsverket. Upplåtelseavtalet tecknas mellan dig och bostadsrättsföreningen cirka 3-6 månader före tillträdet. I samband med tecknandet av upplåtelseavtal erläggs 10 % av den totala likviden med avdrag för de tidigare erlagda förskotten.

Designlinjerna

Ton i ton

Mjuka toner. Rena linjer. Varma färger. Den här designlinjen passar den som vill åt en skandinavisk känsla. Här får man ett hem med naturliga kulörer och varm, ljus inredning som går ton i ton. Övergripande plankgolv i naturlig mattlackerad ek. Köket går
i en varmgrå nyans med bänkskivor i naturstensliknande kompositsten.

Kontrast

Ljus bas. Mörka detaljer. Den här designlinjen passar den som gillar kontraster i inredningen. Här är kontrasterna tydliga i form av ljusa och mörka träslag. På golvet ligger plankor i vitlackerad ek och väggarna är målade i en varmt vitgrå ton. I köket möts man av grafitgrå luckor och mörka bänkskivor i kompositsten.

När du köper ett hem från Signum kan du välja mellan två designlinjer, helt kostnadsfritt. Båda är harmoniska i sin bas för att lätt kunna matchas med dina möbler och textilier. Upplev skillnaden själv. Utforska hur ditt framtida hem ser ut här bredvid.

Kök - 96 kvm

Badrum - detalj

Kök/vardagsrum - 96 kvm

Materialbeskrivning

Ton i Ton

Varje hus förses med en entréaltan i trä med en pergola. På väggen bredvid entrédörren sitter en specialframtagen belysningsarmatur.

Plankgolv av härdat trä i mattlackad ek. Väggar och tak målas i en ljus och varm, vitgrå kulör. Vit belysningsskena monteras i tak i kök. Skenan förses med riktbara spotlights. I badrum/WCD/tvätt monteras spotlights som går att reglera med dimmer, samt en specialritad pendlad spegelarmatur. Specialframtagna garderober lackerade i kulör lika vägg.

Köksinredningen är specialritat för Signum Hem. Bänkskivan är i tålig kompositsten i en varm ljusgrå kulör och bänkskåpens fronter är lackerade i en matchande varm ljusgrå kulör. Väggskåpen är lackerade i en varm ljusgrå kulör lika väggar. Kyl, frys och diskmaskin är helintegrerade. Köket är även utrustat med induktionshäll och inbyggd ugn.

Badrummens väggar är kaklade med sidenmatt varmvitt kakel. På golvet ligger klinker i varmgrå melerad kulör. Tvättstället har en benställning i valnöt. Storlek om 134 kvm har separat tvättmaskin och torktumlare, som döljs tillsammans med värmepumpen av ett draperi. Ovanför tvättmaskin och torktumlare finns en arbetsbänk och flyttbara vägghyllor. I storlekarna 65 kvm och 96 kvm finns det kombimaskin. Generös utanpåliggande badrumsspegel och pendelarmatur ovan tvättställ.

Kontrast

Varje hus förses med en entréaltan i trä med en pergola. På väggen bredvid entrédörren sitter en specialframtagen belysningsarmatur.

Plankgolv av härdat trä i matt, vitlackerad ek.. Väggar och tak målas i en ljus och varm, vitgrå kulör. Vit belysningsskena monteras i tak i kök. Skenan förses med riktbara spotlights. I badrum/WCD/tvätt monteras spotlights som går att reglera med dimmer, samt en specialritad pendlad spegelarmatur. Specialframtagna garderober lackerade i kulör lika vägg.

Köksinredningen är specialritat för Signum Hem. Bänkskivan är i tålig kompositsten i mörkgrå kulör och bänkskåpens fronter är lackerade i en grafitgrå kulör. Väggskåpen är lackerade i en varm ljusgrå kulör lika väggar. Kyl, frys och diskmaskin är helintegrerade. Köket är även utrustat med induktionshäll och inbyggd ugn.

Badrummens väggar är kaklade med sidenmatt svart kakel. På golvet ligger klinker i varmgrå melerad kulör. Tvättstället har en benställning i valnöt. Storlek om 134 kvm har separat tvättmaskin och torktumlare, som döljs tillsammans med värmepumpen av ett draperi. Ovanför tvättmaskin och torktumlare finns en arbetsbänk och flyttbara vägghyllor. I storlekarna 65 kvm och 96 kvm finns det kombimaskin. Generös utanpåliggande badrumsspegel och pendelarmatur ovan tvättställ.

Hållbart att bygga. Hållbart att bo i.

Våra hus är till 100% tillverkade i Sverige, och nästan uteslutande i trä. När vi ritar våra hem ser vi till att minimera materialspillet, och använder det lilla som blir över för att värma upp vår fabrik. Genom att tillverka husen själva kan vi också packa dem smartare. Platta paket gör att vi får plats med mer i varje last och kan minimera transportsträckan.

Men, våra hem ska inte bara vara hållbara att bygga. Det ska vara enkelt för dig som bor i dem att leva hållbart också. Våra hus nämligen försedda med FTX-system och förberedda för solceller vilket ger våra hus en mycket låg energiförbrukning. Husen uppfyller kraven i BBR29 och minst motsvarande miljöbyggnad silver.

Området

Mariefred är hamnstaden med allt det viktiga och lite till. Skolor, förskolor, konstgalleri, slott, golfbana, mysiga restauranger och mycket mer. Vill du till huvudstaden kan du ta både tåget och bussen. Vi skulle dock rekommendera ångbåten Mariefred som varit i trafik i hela 116 år och som tar dig hela vägen till Stockholms stadshus på gammeldags vis.

 

Karta

Kunde ej hitta vägbeskrivning till målet.

OK

Mäklare

Marcus Ehn

Försäljningschef Nyproduktion

073-030 90 30

Lilla Fågelsången Köpanmälan