2021-09-21

Signum tar designhus till Steninge Slottsby

Fastighetsutvecklarna Signum och Crestum ingår samarbete för att bygga ca 14 småhus i Steninge Slottsby, beläget mellan Sigtuna och Märsta. Med Signums fokus på design, kvalitet och hållbarhet satsar man på att bli ett attraktivt tillskott till området. 

 

Under de senaste månaderna har Signum förvärvat byggrätter i bland annat Eskilstuna, Karlstad och Nacka. Nu meddelar Signum att de tillsammans med Crestum planerar nästa byggprojekt i Steninge Slottsby, bara några kilometer från centrala Märsta. Projektet beräknas stå klart i årsskiftet 2022/2023 och kommer bestå av småhus i storlekar mellan 65 och 114 kvm. Precis som för Signums tidigare byggprojekt är husen ritade tillsammans med prisbelönta arkitekter och har ett fokus på design, kvalitet och hållbarhet till ett rimligt pris.

 

Det är roligt att kunna erbjuda ännu fler möjligheten att bo i väldesignade hem till ett schysst pris. Våra bostäder kommer bli ett fint komplement till de som redan finns i området och det känns oerhört kul att göra detta tillsammans med Crestum, säger Hanna Kucera Wengelin, VD Signum. 

 

Området kring Steninge Slottsby har anor från 1600-talet, och förväntas attrahera bostadsköpare som vill bo nära landet och vacker natur, utan att kompromissa med närheten till stad, service och goda kommunikationer. 

 

Vi är stolta över det aktuella projektet i Steninge Slottsby som går helt i linje med vår bostadsutveckling. I Signum ser vi en kompetent och stabil aktör, och tillsammans kommer vi bidra med innovativa bostäder av hög kvalité, säger Axel Forssell, partner på Crestum. 

 

Byggstarten för projektet förväntas ske i slutet av 2021.