2021-09-30

Signum rekryterar nyckelperson från JM

Signum är i en expansiv fas och har med ett flertal förvärv under de senaste månaderna uppnått en byggrättsportfölj om 90 000 kvm BOA. Nu rekryteras Tobias Klarbo direkt från bostadsutvecklaren JM för att utveckla och leda bolagets genomförandeprocess.

 

Tobias Klarbo lämnar JM efter 18 år för att gå till uppstickaren Signum, där han blir chef för projektgenomförare. Klarbo har även lång erfarenhet av att driva komplexa projekteringsuppdrag, bland annat från Peab vid uppförandet av Friends arena i Solna.

 

-Det ska bli otroligt spännande att vara med och driva Signums resa framåt, som en långsiktig utmanare i fastighetsbranschen. Signum tar sig an värdeflödet på ett nytänkande sätt, där man vågar utmana branschens alla konventioner. Det finns en stor potential i Signums affärsmodell som jag ser fram emot att utforska, säger Tobias Klarbo, tillträdande chef för projektgenomförande på Signum.

 

Signum utvecklar små- och flerfamiljshus genom ett helhetskoncept, där de tar ansvar över hela kedjan från jordplätt till färdig bostadsrätt. Tobias kommer att fylla en nyckelposition på Signum med fokus på utveckling av processer och arbetssätt, samt lean och industrialisering.

 

-Det känns väldigt roligt att ha Tobias ombord! Vi ser fram emot att ta våra processer i hela Signums värdekedja till nästa nivå. En nytänkande och smart process är avgörande för att fortsätta tillgängliggöra hållbara, kvalitativa Signumhem som många har råd att bo i, säger Hanna Kucera Wengelin, vd på Signum.

 

Tobias tillträder sin nya roll på Signum den första december.