2022-02-11

Signum i nytt förvärv – utökar sin närvaro i Mälardalen

Signum har förvärvat två fastigheter om ca 2000 BoA i Bro Mälarstad, Upplands Bro. Totalt planeras 21 parhus och radhus med förväntad inflytt under andra halvan av 2023.

 

Fastigheterna förvärvades från en privat aktör och från Magnolia Bostad i slutet av 2021 och tillträds av Signum under våren 2022. Här precis intill golfbanan och i nära angränsning till slottet, med den nya förskolan och skolan i grannskapet, planeras parhus, radhus och fristående småhus i storlekarna 65 – 133 kvm. 

Vi har en tydlig strategi att cementera vår marknad gällande geografi och produktportfölj i Mälardalen. Förvärven i Bro Mälarstad med byggklara byggrätter passar väl in i Signums portfölj. Här planerar vi nu byggstart för Signums hållbara småhus med hög kvalitet- och designgrad till schyssta priser, säger Hanna Kucera Wengelin, VD på Signum.

Bostäderna med beräknad byggstart efter sommaren kommer bli ett bra komplement till de redan befintliga byggnationer som pågår i området, där bland andra SBB, Magnolia Bostad och Riksbyggen bygger.

Bro Mälarstad har med sitt natursköna läge vid vattnet och goda pendlingsmöjligheter de kvaliteter vår målgrupp söker. Området har stor potential och Signums bostäder kommer bli ett attraktivt tillskott för de som söker bostad i regionen, fortsätter Hanna Kucera Wengelin.

Projektet kallas Syrenlunden och går att anmäla intresse till redan idag.