2021-08-27

Nytt projekt till Karlstad

Signum presenterar nu ett nytt projekt i Karlstad tillsammans med Wermlands Invest.

 

Under de senaste månaderna har Signum och Wermlands Invest på rekordtid sålt slut sitt bostadsprojekt Landeriet i Jakobsberg och byggnationen är redan igång. Nu meddelar duon att även nästa projekt är på gång – ca 35 nya småhus i olika storlekar ska byggas i det natursköna området Knappstad. Projektet har fått namnet Strandängen. 

 

Signum och Wermlands Invest investerar i sitt andra gemensamma projekt i Karlstad då de förvärvat mark för att bygga ca 35 småhus i området Knappstad intill Göteborgsudden. Markområdet ligger nära Vänern, omgärdat av ängar och skog men med bara fem kilometer från Karlstads stadskärna. Området väntas locka unga par som vill flytta från storstadspulsen, barnfamiljer som vill bo i lantlig miljö med stadens bekvämligheter inom räckhåll och äldre par som vill flytta till ett mindre boende med egen trädgård. 

 

– Projektet Strandängen har verkligen ett unikt läge. Närheten till Karlstad centrum i kombination med omgivningen av vatten, ängar och skog gör området perfekt för barnfamiljer.ljer. Dessutom ligger populära Göteborgsudden endast ett stenkast ifrån, med klippstränder och utsikt mot Vänerskärgården, säger Josefin Knarrström Bergh, vd på Wermlands Invest. 

 

Husen i Strandängen har, precis som alla Signums projekt, ett fokus på design, hållbarhet och kvalitet. I detta projekt kommer Signums breda bostadsportfölj till användning, där husen kommer att byggas i varierande storlekar. 

 

– Vi är glada över att kunna erbjuda Karlstadmarknaden ytterligare ett väldesignat småhusprojekt byggt i trä. Vår vision är att det ska finnas något för alla, därför kommer vi att bygga alltifrån små yteffektiva radhus på tre rum, till vår största husmodell på 133 kvm. Oavsett så erbjuder Strandängen ett fantastiskt läge som är svårt att hitta någon annanstans i Karlstad, säger Fredrik Thunell, försäljnings- och marknadschef på Signum. 

 

Säljstarten planeras under höst/vinter 2021.