2020-04-16

Nytt projekt – Bryggargatan 9

Signum Fastigheter planerar att bygga 60 nya bostadsrätter på Bryggargatan i Nynäshamn. Om allt går enligt plan kan byggstart ske redan i år, alternativt i början på nästa.

Nedanför Vaktberget en bit bort planerar nu Signum Fastigheter att bygga ett nytt bostadshus med 60 bostadsrätter i olika storlekar. Signum äger fastigheten som är parkeringsplats i dag och som ligger granne med den gamla brandstationen.

– Ja, vi är en liten del av ett stort område som ska utvecklas. Det är ett fint läge nära handel och kommunikationer och det känns välkommet att bygga där, säger marknads- och försäljningschefen Fredrik Thunell.

Vi inriktar sig på tillväxtorter i Mälardalen och Nynäshamn är en ort som vi tycker är intressant.

– Framför allt för att det är en trevlig stad. Man har Stockholm på pendlingsavstånd och närheten till havet och skärgården, och det är en stad som växer, säger Fredrik Thunell.

Vi har ägt fastigheten på Bryggargatan i några år för att invänta rätt läge. För ett halvår sedan tyckte man att tiden var rätt. För någon månad sedan lämnade vi in en bygglovsansökan till kommunen.

– Ambitionen är att komma i gång med projektet under året. Målet är att ha försäljningsstart under sommaren och byggstart mot slutet av året, alternativt i början av nästa.

Hur ser målgruppen ut som är intresserad av Bryggargatan 9?

Det kan vara äldre som vill sälja villan eller en barnfamilj som behöver en något större lägenhet. Majoriteten är tvåor, treor och fyror på 45-65 kvadratmeter. Vi har förstått att det finns en sådan efterfrågan. Hittills är det positivt, efter sju dagars marknadsföring har vi fått närmare 100 intresseanmälningar, så det ser ut att finnas ett stort intresse.