Mjuka toner eller starka kontraster

Inredningen i våra Signum-hus finns i två olika utföranden.

Se vår designlinje Ton-i-ton här

Tanken är att du ska slippa fundera kring en massa detaljerade val gällande inredningen, något man ofta måste göra när man köper nybyggt. Istället har Signums designteam tagit fram två genomtänkta linjer med hög designnivå, noggrant utvalda material och smakfulla kulörer. Basen är harmonisk och kulörerna är lätta att matcha med dina möbler och textilier.

Oavsett vad du väljer för designlinje kan ditt hus stoltsera med några saker som är gemensamma för alla hus. Som stora, vackra fönster och mycket bra utnyttjande av husets ytor – här finns inte en korridor så långt ögat kan nå.

Vi kallar våra designlinjer Ton-i-ton och Kontrast.

 

ELEGANT GRÅSKALA MED KONTRASTRIKA MÖTEN

Föredrar du designlinjen Kontrast väljer du ett hem med en eklektisk och mer internationell känsla. Här är kontrasterna tydliga i form av ljusa och mörka träslag.

På golvet ligger plankor i vitlackerad ek och väggarna är målade i en varmt vitgrå ton. I köket möts man av grafitgrå luckor och grå terrazzoliknande bänkskivor i kompositsten.

Välkommen hem till Kontrast

Designlinjen Kontrast bjuder på tydliga kontraster i form av ljusa och mörka träslag, ett grafitgrått kök och badrum klätt med sidenmatt svart kakel.

Materialbeskrivning

Golv

Plankgolv av härdat trä i matt, vitlackerad ek.

Uppvärmning

FTX-system med luftvärmepump. Vattenburen golvvärme i båda våningsplanen för bästa komfort.

Vägg & Tak

Väggar och tak målas i en ljus och varm, vitgrå kulör.

Socklar och foder

Golvsocklar och foder av trä i slätt utförande, målade i kulör lika väggar.

Innerdörrar

Släta, massiva innerdörrar, lackerade i kulör lika väggar. Trycken och låsrosetter i kromat utförande.

Ytterdörr

Ytterdörr av trä i slätt utförande, lackerad i grå kulör. Trycke i kromat utförande.

Fönster

Fönsterkarmar i kulör lika insidan av väggarna. Öppningsbara fönster förses med barnspärr.

 

Fönsterdörr

Fönsterdörr mot altan i kulör lika väggar. Förses med dörrbroms och lås.

Strömbrytare och eluttag

I vitt utförande och grafitgrå på mörka ytor.

Belysning

Vit belysningsskena monteras i tak i kök. Skenan förses med tre riktbara spotlights (hus på 134 kvm har fyra) med varmvit LED som går att reglera med dimmer. I badrum/WCD/tvätt monteras spotlights som går att reglera med dimmer, samt en specialritad pendlad spegelarmatur.

Kök

Köksinredningen är specialritad för projektet. Bänkskivan är i tålig kompositsten i mörkgrå kulör och bänkskåpens fronter är lackerade i en grafitgrå kulör. Väggskåpen är lackerade i en varm ljusgrå kulör lika väggar. Stänkskyddet är samma som bänkskivan. Diskhon är rostfri och underlimmad. LED-belysning infälld i överskåp som bänkbelysning. Kyl, frys och diskmaskin är helintegrerade. Köket är även utrustat med induktionshäll och inbyggd ugn. Fläkten är integrerad i väggskåpet och förses med kolfilter.

 

 

Bad och WCD/Tvätt

Badrummens väggar är kaklade med sidenmatt svart kakel i 15×15. På golvet ligger klinker i 15×15 i varmgrå melerad kulör, fogen är infärgad i en kulör som matchar plattan. Vitt sanitetsporslin. Tvättstället har en benställning i valnöt. Storlekarna 115 kvm och 134 kvm har separat tvättmaskin och torktumlare, som döljs tillsammans med värmepumpen av ett draperi. Ovanför tvättmaskin och torktumlare finns en arbetsbänk och flyttbara vägghyllor. I storlekarna 65 kvm och 96 kvm finns det kombimaskin, delvis inbyggd i skärmvägg, bänkskiva och överskåp. Generös utanpåliggande badrumsspegel och pendelarmatur ovan tvättställ. I badrummet på övervåningen finns ytterligare förvaring i form av ett högt väggskåp med hyllplan. Duschar har en duschvägg i glas och en golvbrunn i rostfritt stål.

Entré

Varje hus förses med en entréaltan i trä med en pergola. På väggen bredvid entrédörren sitter en specialframtagen belysningsarmatur. Skärmtak ovan entrédörr.

Trappa

Trappan är i trä med sätt- och plansteg lika golv, samt dolda vagnstycken. Handledare i trä, som målats i kulör lika vägg. Hus om 96 kvm har en öppen trappa i trä lika golv, samt även ett trappräcke av stål, i kulör lika vägg. Hus om 96 och 115 kvm har ett räcke på övre plan av stål, i kulör lika vägg.

 

Takfönster

De hus som inte ligger vid gavel har ett takfönster. Se bofaktablad för placering.

Klädkammare

I hus om 115 kvm finns klädkammare med förvaringssystem. Systemet kan enkelt byggas på vid behov.

Garderob

Specialframtagna garderober lackerade i kulör lika vägg. Ett fast hyllplan och en klädstång per garderob ingår.

Baksida

På husets baksida finns en egen altan i trä med avdelare i trä mot närmsta granne. En utanpåliggande belysningsarmatur bredvid altandörren. Till varje hus finns också en vattenutkastare för praktisk anslutning till vattenslang eller utekök samt ett kallförråd.

 

Avvikelser kan förekomma.

Att välja

När du köper ett Signum-hus ska du inte behöva göra en massa val. Vi har noggrant valt ut inredningen till dig genom våra två designlinjer. Det enda du behöver fundera på är om du vill ha dusch eller badkar. Skulle du vara intresserad av en braskamin går det bra att köpa till, husen är förberedda för det.

Tillval braskamin

Till hus på 96 kvm, 115 kvm och 134 kvm kan man köpa en braskamin från TermaTech, modell TT60.

Skorstensrör, gnist- /golvskydd, montage och besiktning ingår i priset på 89.900 kr inkl. moms.

Fakturering sker enligt följande:

• 50% av totalbeloppet vid betalning av förskott 2.

• Resterande 50% ca en månad innan tillträde.

Val av dusch eller badkar

Badkar är gratis. Kan väljas av 96 kvm 115 kvm och 134 kvm. Badkaret placeras på övervåning för alla utom hus på 134 kvm.